SiB Profilmanual

Farger

Aktuelle fargesystem

Konsekvent og riktig fargebruk er svært viktig for at SiBs profil skal fremstå tydelig og gjenkjennelig i alle sammenhenger og medier. For at en farge skal gjengis optimalt, må den defineres i det systemet som best svarer til mediet. Men forskjellige medier har ulike fargemuligheter, derfor må det påregnes et visst avvik i fargegjengivelsen i ulike medier.

Trykkfarger

4-farge/CMYK: De fleste trykksaker for SiB inneholder bilder og trykkes i 4-farge/CMYK. CMYKfarger består av ulike andeler av trykkfargene Cyan, Magenta, Yellow og Black. SiBs orange profilfarge består av for eksempel av 60% Magenta og 100% Yellow (60M/100Y).

PMS: Pantone-farger (Pantone Colour Matching System, PMS) er spesialblandede trykkfarger. Gir vanligvis den mest presise fargegjengivelsen på trykk.

Skjermfarger

RGB: skjermfarger som oppgis i verdier fra 0 til 255. Fargene blandes optisk av primærfargene rød, grønn og blå.

Heksadesimal-/webfarger: skjermfarger som hovedsaklig benyttes ved design av nettsteder. Fargene oppgis i sekssifrede heksadesimaler av primærfargene rød, grønn og blå.

Foliefarger

Avery: Foliefargene til SiB er her oppgitt i Averys fargekoder. For eventuelle lysskilt eller bakgrunnsbelyste flater benyttes tilsvarende farge i 3Ms lysskiltfolie.